Legutóbbi Insta Fotók

2012. július 15., vasárnap

A Nyűgforgó

Nagyon jót találtam ki, már megint! Woohoo! :) És nemcsak hogy kitaláltam, de már több alkalommal teszteltem is, és nagyon hatékonyan működik. A neve: Nyűgforgó.
Célja, hogy legyőzzük az otthoni kötelességeket, amiket -teljesen érthetően- iszonyú nyűgként élünk meg. A jelenség a következő: mindnyájunkkal előfordult már, hogy otthon békésen kanapézunk, de a csúnya nyűgfelhő néha beárnyékolja a kanapézás élményét. Annyira sok mindent kéne csinálni, hogy ez már önmagában meggátol minket abban, hogy felálljunk, és nekivágjunk, hiszen "úgysem lehet megcsinálni mindent". Így ugye egész nap semmi sem intéződik el, és attól csak még nyűgösebbek leszünk.
Ekkor jön a babysteps módszertanból kölcsönvett elem: bontsuk fel a tevékenységeket kis, megvalósítható részekre. De ez sem megy ám olyan könnyen, mert hogyan válasszunk, ugye. A Nyűgforgóban azonban nem területileg osztjuk fel a dolgokat, hanem időben: Vesszük a kedvenc sorozatunkat, és előre megjutalmazzuk magunkat egy epizód erejéig. Ez a lépés nagyon fontos! Majd megcsinálunk egy kicsi munkát, bármilyen kicsit. A kis elvégzett munka aztán jó eséllyel ad lendületet, hogy további 10 percet, sőt, akár fél órát is tovább csináljuk. Amikor már elég volt egy időre, akkor elégedetten lehuppanunk, és megnézünk még egy epizódot. Utána megint jöhet egy kis meló, akármilyen kicsi. S így tovább...
Na, há nem atomfizika ez! :) Kipróbáltam már kétszer, és így sikerült rendberaknom a teljes konyhát, és az egyik szobát a gipszkarton falazás utáni káoszból.
Köszönöm, hogy már megint nagyságrendekkel jobbá tehettem az életeteket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mindig gondolj a környezetre, mielőtt butaságokat kommentelsz!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.