Legutóbbi Insta Fotók

2013. október 23., szerda

A verseny - I. rész

Szőllő Pappa kedvéért egy gyors összefoglaló:

Szabályok (nagy vonalakban):
A versenyzőket 4-5 fős csoportokra osztják (heat), akik egymással versenyeznek fél óráig, és általában az első 2 jut tovább. Az első körben (P1) az összes ilyen heat lemegy. A továbbjutókat újra heat-ekbe osztják, ez alkotja a második kört (P2), a kiesők meg nem távoznak a versenyből, hanem a vigaszág első körébe kerülnek (R1). A vigaszágon ugyanúgy heat-ek vannak, és innen is van lehetőség bejutni végül a döntőbe, illetve innen lehet ténylegesen kiesni.

A pontozást két hivatalos pontozóbíró végzi (idevalósiak). Amit néznek: milyen a hullámválasztás, mennyire radikálisak, élesek a manőverek, és a hullám mennyire kritikus részére pozicionálja azokat a versenyző (tipikusan ott érdemes manőverezni, ahol éppen törik a hullám, mert ott a legnagyobb az energiája, ugyanakkor azt is a legnehezebb belőni) A pontok elvileg 0-10 között vannak, a mi versenyünkön azért 6-nál többet nem igazán kap senki, tehát egy 4 már elég erős.

Ha nem érthető ennyiből, nem gáz, a poszt végén ott lesz a mostani táblázat, úgy érthetőbb lesz.

P1
Az első fordulóban négyen voltunk a heat-ben: Senna, Bazsi, Tamás és én. Sennát megverni nem volt sok esélyem, de a második helyet viszonylag könnyen hoztam. Volt egy-két jó ride-om, az elég is volt. Továbbjutottam R2-be.

P2
Itt már keményebb volt a csapat: Bakró Zoli, Pei, Diósi Albi és én. Na itt nem ment túl jól, és azt hittem, hogy vagy 3 ponttal le vagyok maradva (az sok), ezért sokat vártam egy nagy hullámra, hogy majd azon szerzek sok pontot, de nem igazán jött be, uccsó lettem. Aztán kiderült, hogy 0,1 ponttal maradtam le a 3., és 0,3 ponttal a második embertől, tehát csak nagyon kicsi kellett volna lennem, szóval ezt eltaktikáztam

R2
A vigaszág második fordulójába kerülve elég kemény csapatba kerültem: Zsóka, Krisz, Ulmann Öcsi, és én. Krisz ráadásul a dudaszóra már evezett rá, és valami óriás rideot nyomott, úgyhogy az nem tett jót a lelkemnek :). Aztán Zsóka is ment egy jót, az se. Sikerült mennem egy backside-ot, de nem volt olyan erős, backupnak se talán. Viszont aztán sikerült egy igazán masszívat mennem, életem egyik legtechnikásabb és legtudatosabb ride-ját, amivel elég sok pontot szedtem össze, úgyhogy feljöttem a második helyre valami 6,4 ponttal. A következő negyed órában folyamatosan bemondták, hogy a zöldnek (Zsóka), csak 2,6 pont kell, hogy feljöjjön másodiknak. Azonban Zsóka nem talált jó hullámot. Én a közelében maradtam, hogy azért ha valami nagyon jó hullám jön, akkor talán le tudjam védekezni (ebbe most nem megyek bele). Végül inkább úgy döntöttem, hogy a saját pontjaimat próbálom meg növelni, mert ez az előny nagyon harmatos. A vége előtt úgy öt perccel sikerült tökéletesen helyezkednem egy szép hullámra, és még egy király rideot tolni, amivel feljöttem 8 pontra, és ez a stabil előny már elégnek bizonyult, úgyhogy sikerült megtartani a második helyet. Elképesztően boldog voltam, csujjogtam volna, ha nem lett kicsit gáz. :)

Szóval még versenyben vagyok, és nagyon elégedett, még akkor is, ha innen már nem jutok majd tovább. Életem kb. legjobb szörfözését nyújtottam versenyen, ennél jobban én nem is tudok szörfözni, szóval minden összejött. Elég előkelő csapatban is vagyok már (az első 8-ban). Ha tovább szeretnék jutni, meg kell vernem vagy Pinczit (tavalyi bajnok), vagy a még bent maradt 4 menőjenő közül egyet (Miki, Pei, Senna, BZoli). Szóval még jobbat kell menjek, mint legutóbb, vagy nekik kell komolyakat hibázniuk. :)



Holnap folytatódik, ma lay day van, szóval csütörtök reggel drukkoljatok! :)

Itt van még egy kép rólam. Nem olyan jó pillanatban készült, de már legalább egy igazi manőver eleje:


És a végére a csemege, VIDEÓ a versenyről (hint: én is benne vagyok! :) )


Jajj, és meg is feledkeztem a legjobb mókáról: a nap végén volt freesurf, vagy 20-an voltunk a vízben, óriási hangulat, party hullámok ezerrel, minden hullámon volt vagy 3 ember, de senki nem rágott be, hanem mindenki csujjogott mindenkinek, óriási volt! :) Miki csinált videót a vízből, ha kirakja majd, azt is megosztom. Ja és persze a 3 heatem alatt semmi sérülésem nem lett, a freesurf után 8 sebet számoltam meg a lábamon, mert ugye itt mindenhol sziklás a part...

8 megjegyzés:

  1. Király az írás, de mi alapján pontoznak? Írjál erről is, különben a Klotyómanó kiszippantja a belezetedet az ánuszodon keresztül!

    VálaszTörlés
  2. Ezt csak azért írom hogy értesítés is legyen a hülye, semmitérő válaszodról

    VálaszTörlés
  3. Petyuska kedvéért frissítettem a szabályos részt, köszönet az építő jellegű kritikáért. :)

    VálaszTörlés
  4. wunderschönes geschwindigkeit!

    VálaszTörlés
  5. SERIOUS updát: VIDEÓÓÓÓ a bejegyzésben! Érdemes Senna kommentjét hallgatni a rideomnál: Miköőly Úristen Úúúúúristen! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagy király vagy Miköőly gratula! Azt már a bejegyzés előtt vhogy kisakkoztam hogy az R a vigaszág (BTW miért is R??), de eddig nem értettem teljesen a dolgot. Most megint átböngészve asszem átjött, de monnyuk a vigaszból döntőbe jutni kb nehezebb mint egyenesben ahogy számolom... Egy heat-tel többen kell nyerni. Na mindegy is, ügyeskedj tesó, keep it up!!!

    VálaszTörlés
  7. Szőllő Papppaaaaa! Nem véletlenül nem fejtettem ki a rövidítéseket, mivel fogalmam sincs, minek a rövidítései! :)

    VálaszTörlés
  8. Ha 0-10-ig pontoznak, akkor hogy van a táblázatban 11,5 pont? Meg ha a 4 pont már elég erős, akkor nekied hogy lett 8 pontod? :)

    VálaszTörlés

Mindig gondolj a környezetre, mielőtt butaságokat kommentelsz!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.