Legutóbbi Insta Fotók

2011. november 4., péntek

Fuerteventura - első rész

Mivel nincs nálam gép, így telefonon írok, ami erősen meg is látszik, de több mint a semmi. Ha gepkozelbe erek, majd kiszinesitem. Talán. Tehát akkor ÁLLJON ITT az első nehány nap KRÓNIKÁJA! :)

1. Utazas
Utolsó percben cd írás. Reptér taxi. Másfél óra késes menekülttábor aztán jó hely. Esztiek kocsival valusi sorház jofej kisgyerek.




Hazi alma a kertbol köszi Vonat 22:48-kor. Jegvetel nagynehezen,pont elindul. Aztán saját fejem után szilvi hez. Zombik a metron




Kisbayleys cd iras. Elelalvas. Sweetie ebresztes. Metro nem járás buszozas. Csomag feladása faszan beeres. Utolsónak beszállás végig jatszas: Civilizáció és növények és zombik

Lanzarote: Busz mar várt. Át a kosibatagon. Teve karaván. Óriási komp full ures. Jo drága. Loboson latszik, hogy lilyen nagy a swell TÉRKÉP.

Fuerteventura: Mókuska varas. Ebéd közben deszka szerelés rosszul. haza GYaaloas száz km. A haz nagyon hangulatos sok hippi longboardokkal a szoba nem is zarhato a viplanykortek jo resze hianyzik de a szoba rendben van es nekunk van egyedul teraszunk amirol lobosra van kilatas meg a deszkazos zsakutcara.








Ja, es mindenki nemetul beszel! Gordeszkazas zamekolas nagyon faszaa. Tenyleg igazi kisgyerek vagyok: elesem gordeszkazas kozben, es kiszakad a rovidnadragom a seggemen!! :) Vásárlás. Vacsi aztán vegrve alváaaaaaas!!!!

2. Nap
Reggel felebredes. Blog írás portorol is (azt majd szebben rakom ki). Óra elnezese egy órával. Na kész vagyok, Mókuska meg alszik, es mar tegnap bevasaroltunk reggelre most mi csináljak? Reggeli készítés, aztán flag Beach. Kicsinek tűnő hullámok de igazából néha igen nagyok egy két jó ride bemelegítésnek. Sok szel, kicsit hideg. Aztán kis pihi: knox :) aztán irány Bunkers, sziklakrol kievezni, külön bejegyzést érdemelne, nagyon para, eszetlenul felek kurva nagy hullámok de életem egyik legjobb rideja, mindenesetre a legtechnikasabb. Óriási élmény. Aztán égy jó kávé, aztán vásárlás gordeszkaval, mokuska kettőt is zamekolas :) két sör a teraszon, Aztán alvas, fel 11-kor :)

3. Nap
Keles nyolckor; reggeli készítés aztán flag beach. Az elején pirinyo aztán északon elég masszív meredek. Nehány újabb horzsolas és zuzodas, elég jó móka. Aztán haza alvas. Chris ébreszt hogy kell menni. Megint Bunkers, kicsit para, de mar kevésbé. A swell is kisebb. Egy ride, aztAn a következő nagynal bailout, leAsh le, deszka el, lehet úszni kifelé sziklák között félhomályban becsapódó hullámok között... Életkozeli élmény X. AztAn az éles sziklakon kimaszas, az se jó. Este vacsora nagyon nagyon jó helyen a parton homokban. Pincér elmondja hogy mit kérünk (cherne / white fish) hal, tényleg nagyon finom. Meg azt is megmondja, hogy az ontet nem a halhoz van, hanem a krumplihoz. A szalkakat is ő veszi ki nekünk. Deszkazas haza, alvas 10-kor..

4. Nap
Keles reggel vásárlás uzsi készítés, aztAn flag beach északra mar reggel. Kevés ember, király menetek, kamera. Aztan kisodor, Le rugok egy sziklat, 13-14 tüske a labamban. Csipesz meg semmi egyéb sincs, úgyhogy marad bent. Utána longboard session, meg meg egy kicsi a shortboarddal. Bunkersre nem megyek ki, amit jól is teszek, mint kiderül, nagyobb mint amikor először voltam, ráadásul meg vagy 20 profi szörfössel a line upon. Vásárlás rantottahoz meg tű csipesz vodka műtéthez. Rántotta finom, most aztatom a lábam Kamilla teaba.




Másfél órás műtét, sok vodka külsőleg és belsőleg is. Nagy-nagy köszönet mokuskanak a végletekig kitartó küzdelemert!!

5. Nap
Flag beach Alex deszkajaval ( 6'0 thruster), szép offshore egyre jobb délután fele aztan body szörf. Raszta csávó varrja az asztalon a hatan fekvő csavot. Megerkezett sweetie, ugyhogy megint teljes a csapat! Délután megint Bunkers most kicsi, azaz úgy két méter, szóval csak néha parazom, nem folyamatosan. Nehány jó ride, kepsorozat plusz videó. Szorf estig. Alexek kint hagytak a toresen, azt sem tudtam hova menjek ki, aztan a vegen white waterrel száguldás kifelé a sziklák mellett. Talpam totál ki van fingva. Aztán waikiki baranyhus,








végül deszkazas immár harman.




Felkapcsoltak a közvilágítást a deszkazos zsakutcankban, wooohoo!!

6. Nap (csak szörf rajongóknak!)
Megjött a nagy swell! A nyugati parton úgy négy méter, úgyhogy keletre megyünk. Flag beachen kezdünk, gyönyörű erős offshore szel, 3m-es hullámok, eszméletlen szép. Csak full bezár, úgyhogy irány Glass beach. Na itt minden tökéletes: egyik oldalon a sivatag dunei, másik oldalon gyönyörű azurkek beach, a kezdőknek tökéletes hullámokkal, a sziklák elott meg az El Burro (a szamár): a tökéletes A-frame point break, az eros offshore-tol (ritka az ilyen itt) szépen csőben törik jobbra is és balra is, úgy 2 méter körül, bombák eseten 2,5+. Komolyan, olyan, mint a filmeken! le kene festeni! Kis gyakorlás után neki is indulok, és a nagy tömeg ellenére sikerül egész sok hullámot kiharcolnom, ami azért is nagy szó, mert az oktató segéd srác, aki nyilván jobb szörfös, mint én, alig kapott valamit. Ilyenkor jön jól a Sydney-Maroubra tapasztalat a tömegben szörfözésről. Őrületes jó menetek, van róla nehány videó is. Most lenne jó ha tudnék szorfozni, és akkor nem 10mp lenne a leghosszabb... A csőhullamoknak van meg két jó tulajdonsága: 1. egyben tudnak az arcodba törni, ha okos módon a zone-ban találod magad, és 2. általában úgy max fel méter víz fölött törnek, ami sziklás tengerfenék eseten elég vicces tud lenni. Na én mind a kettőt kipróbáltam ügyesen, oriasiakat estem, borultam, forogtam. A legviccesebb az volt, amikor csak onnan tudtam, hogy hol vagyok, hogy fogtam a fejem a víz alatt, és egyszer a kezemen éreztem a sziklákat, egyszer a labamon. :) Begyujtottem nehány újabb vágást meg zuzodast, de semmi komoly. Életem egyik legjobb szörfözése!
Este kicsit szocializálódtunk az egyik bárban, aztAn gyorsan haza, alvas.

7. Nap
A reggeli haladó kurzus elmaradt a nagy szel miatt, úgyhogy vásárlás és uzsonna készítés után most van idom blogot írni, meg kepeket videokat masolni, amíg a lányok strandolnak

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 megjegyzés:

Mindig gondolj a környezetre, mielőtt butaságokat kommentelsz!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.