Legutóbbi Insta Fotók

2012. március 8., csütörtök

Kony 2012

Na a sok könnyed dolog után egy kicsit mélyebb:
Akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok se hippi, se peace-jelvényes lelkes tini. Elég fásult is vagyok, leszarom a legtöbb dolgot, ami a világban történik. Ez a videó mégis nagyon megfogott. Arról szól, hogy egy ember megígérte egy másiknak, hogy megváltoztatja a világot, és ezt igyekszik is megvalósítani. Ez még persze önmagában nem olyan durva.
A nagyon-nagyon durva része a dolognak az, hogy úgy néz ki, van esélye rá, hogy sikerüljön is! Lehet, hogy csak egy romantikus álom, de az esély, hogy a világ lehet nem annyira megaszar, mint amilyen most (a kis kivételekkel, ahol mi élünk), teljesen megváltoztat(hat)ja a világképemet. Olyan rég nem éreztem azt, hogy a világ nincs feltétlenül elbaszva, hogy nem is emlékszem az érzésre! Mindenesetre tetszik. :)
Na, elég a nyáladzásból, ha van fél órád, nézd meg, ennyi.

4 megjegyzés:

  1. http://www.guardian.co.uk/politics/reality-check-with-polly-curtis/2012/mar/08/kony-2012-what-s-the-story?fb=native

    VálaszTörlés
  2. Mókuska! Ez vagy 20 oldalas, ugye nem olvastad végig? :)) Egy csomó kritikát hallottam én is, hogy hova megy a pénz, meg hogy így nem hatékony, meg hogy az ugandai sereg is köcsög, stb., stb. Sok kurva okos "szkeptikus" járatja a pofáját, hogy mi a szar. Pedig az a szar, hogy eddig SEMMI érdemleges nem történt, főleg az ilyen fásult faszok miatt. Aki azzal jön, hogy nem szabad baszakodni ezzel a csávóval, mert megtorlás jön, az szimplán egy barom. Ugyanis folyamatosan megy a megtorlás ígyis-úgyis. Viszont ha a csávó lámpavason van, akkor legalább valami változik - egy időre nyilván. Biztos vagyok benne, hogy nem tökéletes a szervezés, meg vannak tévedések is bőven, de a cél legalább jó. Ráadásul itt maga a jelenség a lényeg, hogy össze tudnak-e fogni emberek, hogy megváltoztassanak valamit, amit a politika nem képes, és egyelőre úgy tűnik, hogy igen. Nem fogják megoldani Afrika problémáját, de talán ezt az egyet igen. És ami még fontosabb: fordulatot hozhatnak a gondolkodásba, miszerint "úgyse tudsz semmit tenni" - amit a kritikusok most is próbálnak sujkolni. Inkább nézd meg a filmet! ;)

    VálaszTörlés
  3. mar megneztem a filmet par nappal ezelött, igy jutottam el a guardian-ig! ;-) es de, vegigolvastam!!! hihi!
    nekem a film tul amerikai nyaladzzos es nem közöl tul sok tenyt - ezert kezdtem el utana olvasni! meg par honapja pont lattam egy dokumentumfilmet a temarol!
    en sem mondom, hogy az egesznek semmi ertelme, söt tamogatom is amit csinalnak. kesz vagyok, hogy milyen durvan gyorsan terjed a video! ;-) de ettöl függetlenül szerintem fontos tudni azt is, amit a videoban nincs benne, hogy az ember ki tudjon alakitani egy kepet az egeszröl!
    es igen, kritizalni mindent lehet es persze el is lehet hinni a kritikakat, mert azert azoknak is van/lehet alapjuk, de szerintem aki ezt a videot megnezi, az döntse el szepen egymaga, hogy mit gondol az egeszröl es hogy tamogatja-e! ez a video pont az, amire nem lehet mondani, hogy hülye, aki nem hiszi el az egeszet es nem tamogatja!
    szerintem pont azert kritikusak sokan, mert mar nem hisznek benne, hogy meg lehet valtoztatni a vilagot! ez az igazan szomoru!!!
    en egyebkent ha ilyeneket latok, mindig szarul erzem magam, hogy nincs merszem nekiallni valami ilyen oriasi projektnek! ;-)

    VálaszTörlés

Mindig gondolj a környezetre, mielőtt butaságokat kommentelsz!

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.